اهداف و رسالت
کتابخانه دیجیتال در راستای پیشبرد اهداف و برنامههای آموزشی، پژوهشی دانشگاه با بهرهگیری از حمایت های معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه به ارائه خدمات کتابخانه ای و اطلاع رسانی آنلاین میپردازد. این کتابخانه وظیفه دارد نسبت به شناسایی و تأمین نیازهای اساتید، دانشجویان و سایر کاربران تحت پوشش خود و ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی دانشگاه، تلاش نموده و از طریق توسعه و استانداردسازی خدمات و امکانات خود، بستر مناسب را برای کاربران فراهم آورد. همچنین کتابخانه دیجیتال وظیفه خود می داند که موجبات پیشرفت علمی و آموزشی دانشگاه را فراهم آورده و از تلاشها و برنامه های دانشگاه در زمینه ارتقای فرهنگ سلامت جامعه حمایت نموده و در این زمینه مشارکت فعال داشته باشد.
لذا کتابخانه دیجیتال مصمم است با تعالی امکانات و خدمات خود اهداف زیر را محقق سازد:
1-گردآوری، ذخیره، سازماندهی واشاعه اطلاعات و دانش در قالب های الکترونیکی
2-توسعه دسترسی از طریق سازماندهی و مدیریت یکپارچه اطلاعات و منابع
3-کمک به صرفه جویی در هزینه و زمان استفاده کنندگان از منابع کتابخانه ای
4-ایجاد امکانات دسترسی آسان و سریع برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان
5-دسترس پذیر ساختن منابع کمیاب و نایاب
6-گردآوری برخی منابع مرتبط با اهداف سازمان از شبکه جهانی وب با رعایت مسائل مربوط به حق مؤلف به منظور ایجاد پایگاه اطلاعاتی جامع از منابع ارزشمند مانند مقاالت، پایاننامه ها و...
7-تهیه منابع موجود به صورت الکترونیکی و چندرسانه ای از طریق خریداری
8-راهنمایی و آموزش مراجعان در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی الکترونیکی
9-کمک به برنامه های آموزش از راه دور و آموزش مادام العمر
10-میز خدمات الکترونیک: یکی از پرکاربردترین این خدمات، امکان مشاوره اطلاعاتی و درخواست منابع الکترونیکی به صورت آنلاین است. کاربران می توانند به صورت24ساعته، پرسش های خود را مطرح کرده و در ساعات اداری همان لحظه پاسخ پرسش خود را دریافت نمایند. در ساعات غیراداری نیز کاربران می توانند پرسش خود را مطرح کنند و پاسخ آن به پست الکترونیکی آنها ارسال خواهد شد. (تلاش می شود که در کوتاهترین زمان ممکن به سؤالات پاسخ داده شود.)
11-خدمت تحویل مدرک: خدمات تحویل مدرک یا Document Delivery یکی از روشهای فراهم آوری مقالات، بخش هایی از کتاب و پایان نامه مورد نیاز کاربران می باشد، به صورتی که منابع تمام متن(Full text)که برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان اهمیت دارد اما برای آنها قابل دسترس نیست از این طریق سفارش داده شده، تهیه گردیده و در دسترس آنها قرار میگیرد.
وظایف
آموزش و آگاهیرسانی: بخش پایگاههای اطلاعات علمی باید خدمات آموزشی و آگاهیرسانی به کاربران ارائه دهد تا آنها بتوانند به بهترین شکل از منابع اطلاعاتی استفاده کنند. ارائه اطلاعات مناسب به کاربران در مورد منابع مورد اشتراک، امکان دسترسی به این منابع و خدمات کتابخانه را به آنها فراهم میکند. این اطلاعات برای اعضای دانشگاه و تحقیقگران بسیار ارزشمند است.
دسترسی به منابع دیجیتال: بخش پایگاههای اطلاعاتی علمی باید دسترسی آسان و سریع به منابع دیجیتال را فراهم کند تا کاربران بتوانند به راحتی به منابع مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.
خدمات جستجو: در این بخش سیستمهائی جهت استفاده و انجام جستجوهای علمی کاربران فراهم شده است.
مشاوره و پشتیبانی تحقیقاتی: ارائه خدمات پشتیبانی تحقیقاتی شامل مشاوره در جستجوی اطلاعات، تجزیه و تحلیل منابع، و ارائه منابع مناسب برای تحقیقات دانشگاهی میباشد.
آموزش و آگاهیرسانی: ارائه دورههای آموزشی درباره استفاده از منابع علمی مورد اشتراک میتواند به توانمندی کاربران در استفاده از این منابع کمک کند.
خدمات
پاسخگوئی حضوری و غیرحضوری به سؤالات کاربران (اعضای هیأت علمی دانشگاه، دانشجویان و کارکنان دانشگاه و...)
ارائه خدمات مرجع بخش پایگاههای اطلاعاتی (همزمان و غیرهمزمان)
آموزش به کاربران جهت استفاده از پایگاههای اطلاعاتی
ارائه خدمات دسترسپذیری منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز کاربران دانشگاه
راهنمایی و آموزش کاربران در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی به صورت آنلاین و حضوری
تهیه محتوا و انتشار آن در پورتال کتابخانه مرکزی، بخش پایگاههای اطلاعاتی